Vergelijk je zorgverzekering

Volg het eenvoudige stappenplan en stap over van zorgverzekering voor 2022. Voer uw gegevens in voor een persoonlijke berekening.
Kies je keuzevrijheid, eigen risico en aanvullende dekking.

Ziektekosten Zorgpolissen

Welke zorgpolissen zijn er?

Ook in het jaar 2022 heeft u de keuze uit vier verschillende zorgpolissen:

Restitutiepolis ziektekosten

Bij een restitutieverzekering heb je volledige keuzevrijheid en krijg je bij elke zorgaanbieder een vergoeding. Vaak moet je de rekening voorschieten welke je vervolgens kunt declareren bij de zorgverzekeraar. Omdat bepaalde behandelaars andere prijzen rekenen is het goed om te kijken naar de hoogte die per behandeling wordt vergoed. Ook hierbij kan je zorgkosten vergelijken om te besparen.

Het kan voorkomen dat de zorgverzekeraar een contract met bepaalde aanbieders heeft gemaakt over de betalen. Dan hoef je de rekening vaak niet voor te schieten.

Naturapolis ziektekosten

Zorgverzekeraars sluiten contracten af met zorgverleners. In hun keuze nemen ze de prijs maar ook de kwaliteit mee. Wanneer er een contract is afgesloten met een arts of behandelaar wordt de zorg bijna altijd volledig vergoed. Je kunt bij een naturapolis vaak alleen kiezen voor een arts of behandelaar waarmee een contract is afgesloten. Als je dat niet doet krijg je te maken met vergoedingspercentages en moet je vaak een deel van de rekening zelf betalen, dit is gemiddeld 20 – 35% van de factuur. Vraag bij een naturapolis altijd van tevoren aan de behandelaar of deze een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Check ook bij de zorgverzekeraar of deze zorg wordt vergoed in jouw pakket.

Ziektekosten Budgetpolis

Verwacht je voor het jaar 2021 lage zorgkosten of ben je tevreden met een beperkte keus aan zorgaanbieders? Dan bespaar je vaak veel geld met een budget verzekering. Hierbij is het wel belangrijk alle voorwaarden goed door te nemen zodat je niet voor dure verrassingen komt te staan. Een tip is om de contracten tussen de zorgverzekeraar en zorgaanbieders goed te checken. Denk hierbij aan het ziekenhuis, de fysio, psycholoog of logopedist. Je kunt hiervoor dan toch een gedeeltelijke vergoeding krijgen.

Combinatiepolis

Zorgverzekeraars mogen volgens de Nederlandse Zorgautoriteit alleen restitutiepolis heten als ze ook bij zorgverleners zonder contract de zorg volledig vergoeden. Hierdoor zijn sommige restitutiepolissen nu gewijzigd naar combinatiepolissen. De combinatiepolis combineert de natura- en restitutiepolis. Hierbij geldt dat voor sommige vormen van zorg volledig wordt vergoed en andere gedeeltelijk.