Vergelijk je zorgverzekering

Volg het eenvoudige stappenplan en stap over van zorgverzekering voor 2022. Voer uw gegevens in voor een persoonlijke berekening.
Kies je keuzevrijheid, eigen risico en aanvullende dekking.

Ziektekosten Buitenland

Verzekering in het buitenland

Bent u regelmatig te vinden in het buitenland voor zaken of vakanties? Dan is het goed om de polisvoorwaarden te bekijken voor het buitenland. Voor ziektekosten in het buitenland kan zowel de zorgverzekeraar en/of de reisverzekeraar dekking bieden. In het akkoord genaamd Convenant Samenloop Reis- en zorgverzekeringen zijn een aantal regels opgenomen waar de aanbieders zich aan houden.

Heb je alleen een basisverzekering? Dan wordt medische zorg alleen vergoed bij spoedeisende hulp volgens de Nederlandse tarieven. Het eigen risico wordt hierbij als eerst aangesproken voordat de verzekeraar overgaat op vergoeding.

Met buitenlanddekking bij een basis- en aanvullende verzekering worden bij spoedeisende hulp kosten tot aan het Nederlandse tarief vergoed. Extra kosten boven het Nederlandse tarief worden afhankelijk van de voorwaarden uit de aanvullende verzekering niet, wel of gedeeltelijk vergoed. Het eigen risico is alleen van toepassing wanneer je een basisverzekering hebt met buitenlanddekking.