Vergelijk je zorgverzekering

Volg het eenvoudige stappenplan en stap over van zorgverzekering voor 2022. Voer uw gegevens in voor een persoonlijke berekening.
Kies je keuzevrijheid, eigen risico en aanvullende dekking.

Stoppen met roken in 2022 vergoed

Als u wilt stoppen met roken, dan kunt u daarbij ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld vanuit de zorgverzekering. Er zijn verschillende methoden om u te helpen met stoppen.

Stoppen met roken via uw zorgverzekering

De basisverzekering vergoedt hulp bij stoppen met roken (jaarlijks 1 programma). Het gaat om methoden die werken, zoals persoonlijke coaching of groepstrainingen. De vergoeding is 100%: u hoeft sinds 1 januari 2022 geen eigen risico meer te betalen. 

Nicotinepleisters, nicotinekauwgom of medicijnen op recept worden alleen vergoed in combinatie met begeleiding. Neem daarom eerst contact op met bijvoorbeeld uw huisarts of een geregistreerde coach, als u in aanmerking wilt komen voor vergoeding.

In het Nationaal Preventieakkoord staan maatregelen die zorgverzekeraars, huisartsen en patiëntenorganisaties in 2020 gaan nemen om rokers te ondersteunen bij het stoppen met roken.

Hulp van de werkgever

Werkgevers bieden hun medewerkers soms ook programma’s aan om te stoppen met roken. U kunt uw werkgever vragen naar de mogelijkheden.

Stopmethoden

Er zijn verschillende (bewezen) methoden om te stoppen met roken:

  • persoonlijke begeleiding;
  • samen stoppen;
  • telefonische coaching;
  • nicotinevervangers;
  • medicijnen op recept.
Onze voordelen
Veelgestelde vragen
Ja, wij zijn een onafhankelijke vergelijkingssite. Wij hebben geen invloed op de weergave van de aanbieders.
Alle zorgverzekeraars moeten hun premie en polisvoorwaarden hebben gepubliceerd voor het komende jaar op 19 november.