Premie basisverzekering Menzis stijgt naar 119 euro per maand

De premie voor een basisverzekering bij Menzis stijgt volgend jaar naar 119 euro per maand. De verzekeraar zegt reserves te hebben ingezet om de premiestijging te drukken.
De hogere prijs is alsnog nodig om de tegemoet te komen aan hogere zorgkosten, aldus Menzis donderdag. Mensen leven langer en hebben meer zorg nodig.

Menzis ziet ook dat er betere en duurdere geneesmiddelen en behandelmethodes beschikbaar komen. Bovendien wordt de basisverzekering uitgebreid.

Het bedrijf zegt volgend jaar per betalende verzekerde een bedrag van 103 euro aan reserves in te zetten om de premiestijging minder hoog uit te laten vallen.

DSW maakte in september als eerste de premie voor 2017 bekend. Deze verzekeraar verhoogt de maandelijkse premie met 9,25 euro naar 108 euro. Zorgverzekeraar CZ meldde eerder deze maand de premie voor de basiszorgverzekering te verhogen met 7,90 euro naar 112,85 euro.

De tot nu toe aangekondigde verhogingen zijn groter dan het kabinet op Prinsjesdag heeft geraamd. Het kabinet ging uit van een gemiddelde premiestijging van 3,50 euro.

Bron: http://www.nu.nl/zorgverzekering/4352080/premie-basisverzekering-menzis-stijgt-119-euro-per-maand.html