Vergelijk je zorgverzekering

Volg het eenvoudige stappenplan en stap over van zorgverzekering voor 2021. Voer uw gegevens in voor een persoonlijke berekening.
Kies je keuzevrijheid, eigen risico en aanvullende dekking.

Minder zorgpolissen in 2021

Er is dit jaar voor consumenten meer te kiezen op de markt van zorgverzekeringen dan vorig jaar. Hoewel het totale aantal zorgpolissen afnam, verschillen de zorgpolissen die er nog zijn meer van elkaar. Dat blijkt uit de Monitor zorgverzekeringen 2020 die de Nederlandse Zorgautoriteit dinsdag publiceerde.

In totaal zijn er dit jaar 55 basisverzekeringen waar je uit kunt kiezen, dat zijn er vier minder dan vorig jaar. Toch is het aantal zorgpolissen dat inhoudelijk van elkaar verschilt met vier gegroeid. Op die manier is het volgens de NZa voor mensen makkelijker om een passende keuze te maken.

Maar de NZa is niet alleen maar blij met ontwikkelingen op de markt van zorgverzekeringen. De autoriteit is bang dat zorgverzekeraars aan risicoselectie doen omdat het ziet dat zorgverzekeraars zich met hun marketing vaak richten op een specifieke groep.

In de praktijk is het effect daarvan te zien: jonge, gezonde mensen kiezen volgens de autoriteit steeds vaker een andere polis dan chronisch zieken en ouderen.
Onze voordelen
Veelgestelde vragen
Ja, wij zijn een onafhankelijke vergelijkingssite. Wij hebben geen invloed op de weergave van de aanbieders.
Alle zorgverzekeraars moeten hun premie en polisvoorwaarden hebben gepubliceerd voor het komende jaar op 19 november.